sunnuntai 19. joulukuuta 2010

GLÖGI lämmittää joulua odotellessa

EKSKLUSIIVINEN ROMMIGLÖGI
Aikaa ja vaivaa ei säästellä tässä appelsiinisessa glögissä.

Puolikkaan appelsiinin kuori suikaleina
8 maustepippuria
5 neilikkaa
4,5 dl vettä
1,25 dl mustaherukkamehutiivistettä (sekoitussuhteella 1+4)
1,6 dl tummaa rommia

Hauduta vedessä mausteita ja appelsiinin kuorta 20- 30 minuuttia. Siivilöi. Lisää mehu ja rommi, kuumenna. Laita neljään tarjoilulasiin appelsiinilohkoja, rusinoita ja kokonaisia manteleita.


KÖYHÄN MIEHEN ROMMIGLÖGI
…aina ei kuitenkaan ole aikaa tai ei jaksa nähdä vaivaa. Silloin kaapista kaivetaan valmista glögijuomaa, kuumennetaan se, laitetaan sekaan rommia sekä mahdolliset liköörien loput.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti